Charlie Temple

Bij Charlie Temple kunnen klanten terecht voor kwalitatieve zelfgemaakte brillen. Dit bedrijf is van mening dat het kopen van een bril niet alleen leuk en makkelijk moet zijn, maar het moet ok van de beste kwaliteit zijn. Daarnaast moet het kopen van een bril niet betekenen, dat men een fortuin daarvoor moet neertellen. Charlie Temple heeft heel wat onderzoek gedaan om uiteindelijk brillen tegen een lagere prijs te kunnen aanbieden. Men is onder andere afgereisd naar Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en China. Uiteindelijk is men tot de conclusie gekomen dat het zelf vervaardigen van brillen ervoor zorgt dat de prijs van een bril aan de lagere kant komt te liggen. Op basis daarvan vervaardigt Charlie Temple eigen brillen. De monturen laat men bij de beste fabrikant maken en het slijpen van alle glazen vindt in de eigen glasatelier in Delft plaats. Voor Charlie Temple begon het allemaal met de twee jarige zoontje, genaamd Charlie, van Leon Planken. Planken kon zich niet voorstellen, dat het vervaardigen van een bril voor zijn zoontje langer als 2 weken duurde voordat het af was. Daarnaast moest hij ook meer dan 400 euro voor de bril neertellen. Hij vroeg zich af waarom een bril meer moest koste dan een Ipad. En vanaf dat moment begon het idee van een bedrijf als de huidige Charlie Temple. Charlie is dus inspiratiebron geweest voor dit bedrijf en temple is de Engelse benaming voor brillenpootje, vandaar de naam Charlie Temple.

Brillen van Charlie Temple

De brillen die door Charlie Temple worden verkocht zijn in- house ontworpen en gemaakt van handgemaakt en gepolijst hoogwaardig cellulose acetaat. De brillen worden elk vanuit een stuk uniek acetaat gemaakt. Hierdoor kan Charlie Temple de kleur continuïteit van de bril garanderen. Acetaat is namelijk een hypoallergeen materiaal dat bestaat uit hout en katoenvezels. Charlie Temple hecht niet alleen waarde aan de kwaliteit van de bril, maar ook aan het uiterlijk van de bril. De brillenpootjes zijn daarom gemonteerd met drie- of vijfpunts scharnieren van Duitse makelij. Hierdoor kan de bril jaren meegaan. Charlie Temple heeft ook brillen, die gemaakt zijn van kunststof. Alle brillen worden daarnaast geleverd met een opbergdoosje, een microvezel schoonmaakdoekje en een handige microvezel opbergpouch. De brillen worden verder eerst gecontroleerd in de glasateliers en daarna door de opticien, alvorens het verzonden wordt naar de klant. Brillen die voor 18 uur besteld worden, krijgen klanten de volgende dag al thuis bezorgd.


Bril glazen

De brillen van Charlie Temple bestaan standaard uit lichtgewicht CR39 glazen. Daarnaast worden de glazen gemaakt van hoogwaardig thermisch gehard organisch glas. Dit biedt de beste bescherming en kijkcomfort voor de ogen van de klant. De glazen worden op basis van de oogsterkte van de klant op maat geslepen in de glasatelier te Delft en zijn inclusief krasvaste coating. Bij Charlie Temple worden alle brillen inclusief glazen op sterkte al voor 9,99 euro verkocht en van handgemaakte acetaat voor 25 euro. Dit bedrijf heeft alle glazen van +10 tot en met -10. Voor glazen met een sterkte van +6 tot en met -6 en een cilinder sterkte van maximaal -2 worden standaard glazen geleverd zonder meerprijs. Charlie Temple levert ook premium glazen in verschillende diktes (indexen), super ontspiegeld, krasvast, anti-beslaan en clean-coating (vuil- en waterafstotend). Daarnaast worden ook zonneglazen in grijs, bruin en groen verkocht. Degrade glazen zijn boven donker en worden steeds lichter naar de onderkant van het glas. Deze degrade glazen worden met de hand voor de klant op kleur getint. De spiegel of ‘mirror’ glazen worden naast de spiegelcoating voorzien van een extra tint onder het spiegelglas voor het mooiste effect.


Bril kopen

Klanten kunnen snel en makkelijk online een bril bestellen bij Charlie Temple. Als eerst moet men een bril kiezen en dan klikken op bestel. Vervolgens moet men klikken op de brilbehoefte. Hier moet aangeven of men een enkelvoudige of een multifocale bril wilt. Vervolgens moet men ook zijn of haar oogsterkte aangeven. Na de oogsterkte aangegeven te hebben, kan men aangeven welke type glas men wilt. Men kan kiezen voor basic, premium of dunner glas. Hierna kan men klikken op bestel en betaal de bril. Het online bestellen en kopen van een bril is zeer eenvoudig en makkelijk voor de klant.


Zorgverzekering

Klanten kunnen de bril die zij bij Charlie Tempel kopen zelf direct bij de zorgverzekering claimen. Na de aankoop van de bril wordt de bril met factuur gestuurd naar de klant, welke men dan zelf kan indienen bij de verzekeraar. Charlie Temple is een erkende zorgverlener onder AGB code: 76088992. Klanten die niet zeker zijn of ze recht hebben op een vergoeding en hoeveel de zorgverzekeraar vergoedt voor de aanschaf van een bril, kunnen een zorgvergoeding check doen op de website van Charlie Temple.


Contact gegevens

Voor vragen en of opmerkingen kunnen klanten als volgt contact opnemen met de servicedesk van Charlie Temple: Charlie Temple Europe B.V. Ampèreweg 3 2627 BG Delft Nederland T.: 020 40 40 000 E.: [email protected] Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00u en 18.00u.


Charlie Temple Reviews

  slechte bereikbaarheid

  Verkeerde bril ontvangen ik heb gemaild en gebeld...telefonisch zijn ze totaal niet bereikbaar. 1 mailtje terug ontvangen met verzoek fotos van de verkeerd ontvangen bril mee te sturen. dit direct gedaan en tot nu toe niets meer gehoord. In het verleden was ik altijd te vreden over charlie temple maar daar denk ik nu wel anders over wat een waardeloze service zeg

  Sterke punten
  levering snel maar dan moeten ze wel de juiste bril op sturen.

  Zwakke punten
  slechte service en totaal niet telefonisch bereikbaar

  zeer slecht bereikbaar

  ik was altijd tevreden, nu foute bril gehad, nieuwe bestelling al langer dan week in produktie, reageren niet op mail en telefonisch ook onbereikbaar al een week

  Klantenservice onbereikbaar

  Klantenservice is onbereikbaar. Ik heb een bril waar de glazen er binnen een halfjaar uit vielen, garantie gevalletje, maar geen gehoor. Verder zijn de levertijden op de website misleidend, die behalen ze zelfde. Het regent klachten zoals de mijne. Ik heb dan ook een groep op Facebook opgericht: Charlie Temple negeer ons niet! Om zo samen met alle andere mensen een vuist te maken.

  Sterke punten
  marketing/misleiding

  Zwakke punten
  Klantenservice onbereikbaar
  Brillen snel stuk

  er was een actie 24 procent

  er was een actie 24 procent korting. De link werkte bij mij niet. gemaild kreeg meteen bericht dat ik de bril kon bestellen en ze zouden wanneer ze mijn ordernummer hadden het geld terugstorten!!
  email gestuurd met ordernummer kwam geen reactie. weer bericht gestuurd ik moest mijn ordernummer doorgeven weer gedaan. er gebeurd niets het geld wordt niet teruggestort krijg nu ook geen emails meer op mijn vraag waar het geld blijft. Telefonisch zijn ze ook niet bereikbaar zogenaamd onderbezetting!! Het is schandalig dat ze beloven om het geld terug te storten en ze doen het niet en helemaal belachelijk dat je tientallen keren belt en ze pakken niet op!! Voor mij valt dit onder oplichterij!!

  Zwakke punten
  beloftes niet nakomen!!

  Dit zijn oplichters!

  ik heb oktober 2023 een leesbril aangeschaft. het glas viel er na een maand uit. Ik probeer sindsdien per email en per telefoon contact te krijgen. Ik krijg geen enkele reactie op mijn emails, ook is het bedrijf niet telefonisch te bereiken. Ik ben woedend.

  Advies: bestel hier niks. Dit bedrijf is waarschijnlijk failliet!

  Sterke punten
  Bril heeft leuk ontwerp

  Zwakke punten
  Kwaliteit product
  Charlie Temple reageert niet op email en is niet bereikbaar via telefoon

  Complains are simply ignored!

  I could copy many other reviews: "aftersales is terrible, they completely ignore you. No respons on any e-mail concerning my complaints, impossible to contact!"

  Sterke punten
  Quick action on sales.

  Zwakke punten
  No respons when complaining.

  Niet reageren op klacht verkee

  De bestelde bril werd met standaard glazen geleverd terwijl ik mee kleurende glazen had besteld.

  Hierover een schriftelijke klacht ingediend.
  Daarop wordt niet gereageerd, ook niet na een herinnering.

  Op twee verschillande dagen gebeld om 17:00
  Antwoordapparaat, melding dat ze tussen 15:00 en 18:00 bereikbaar zijn. Dus niet.

  Waardeloos, €147 weggegooid.

  Sterke punten
  Redelijk snelle levering

  Zwakke punten
  Verkeerde bril
  Klantenservice onbereikbaar
  Geen reactie op mail

  EEN GROTE SCAM

  Ik heb een bril gekocht. Ik wilde hem terugsturen, maar het adres dat ik van hen heb gekregen bestaat niet. Ik heb de geluk gehad dat de post de bril heeft teruggestuurd. Ik heb daarna contact proberen te nemen met hen maar zonder resultaat. de telefoonnummers bestaan niet. Ik heb het gevoel dat deze firma deels een scam is.

  Niet bereikbaar

  1 mei zonnebril op sterkte besteld. 3x mail gehad dat de bril niet door de kwaliteit controle kwam. 8 juni eindelijk bril ontvangen. Maar niet tevreden. De glazen zijn niet dun geslepen, waarvoor ik wel betaald heb. Na vele mails geen reaktie. Na vele malen bellen, geen kontakt. Iedere dag hetzelfde bandje. Dat ze niet bereikbaar zijn en er morgen weer zijn????? Slechte service. Kan natuurlijk bril terug sturen, maar in veel reviews lees ik dat je het betaalde bedrag niet retour krijgt.

  Zwakke punten
  Geen contact mogelijk. Op geen enkele manier.

  142 euro GESTOLEN

  Ik heb twee weken geleden een aantal brillen teruggestuurd, waarvan de ontvangst ook werd bevestigd door zowel PostNL als Charlie Temple.

  Toen bleef het lang stil...

  Uiteindelijk waren de retouren verwerkt, en zou ik mijn geld terug krijgen. Inmiddels zijn er nog steeds twee brillen waarvan ik mijn geld terug moet krijgen, met een totaalbedrag van 142,35

  Het probleem zou zijn dat de terugbetaling via PayPal niet lukte. Ik had daarom voorgesteld om de terugboeking dan via bankrekening te laten verlopen, maar daar wilden ze niet aan beginnen.

  Omdat het er zo sterk op begint te lijken dat men mijn geld niet wil terugstorten en mij aan het lijntje probeert te houden, heb ik aangifte gedaan bij de politie. Per slot van rekening hebben ze geen terugbetaling gedaan ondanks dat daar wel mogelijkheden voor waren.

  Zwakke punten
  Frauduleuze praktijken, geld achterhouden

  Retourneren onmogelijk

  Ben al twee weken bezig om een bril te retourneren maar krijg geen retournummer of adres. Krijg steeds te horen dat er achterstand is bij de betreffende afdeling.

  Sterke punten
  Geen idee

  Zwakke punten
  Hele slechte communicatie

  zeer slecht

  voor de tweede jaar op rij is het mis gegaan met de bestelling van een zonnebril op sterkte.
  zeer slecht moest zelf bellen waar de bril blijft en dan is er opeens iets.
  malafide bedrijf.
  bestel er nooit meer iets.

  Sterke punten
  niets

  Zwakke punten
  alles

  Superbrillen

  Foute glazen besteld en kreeg voor €10 verzendkosten gewoon nieuwe glazen.
  Contact zeer vriendelijk.

  Sterke punten
  Veel keuze en goedkoop

  Zwakke punten
  Geen

  Goed Goedkoop

  1 multifocaal CT-bril per jaar

  Sterke punten
  Prijs kwaliteit

  Zwakke punten
  Geen

  Charlie Temple overtrof onze stoutste verwachtingen!

  Mijn man heeft een bril (glazen en montuur) van ruim 1000,-, dat was een rib uit ons lijf. Nu hebben we met hetzelfde recept een zonnebril gekocht bij Charlie Temple, we hadden een kortingscode waardoor het totaalbedrag op 107,- uitkwam. We waren wel een beetje huiverig, zou het wel wat kunnen zijn voor dat geld? Nou, echt wel! Mijn man is er zeer content mee en zegt eigenlijk geen verschil te merken met zijn dure dagelijkse bril, behalve dan dat de glazen getint zijn.

  Sterke punten
  Degelijk en lichtgewicht montuur, goede glazen. Op maat gemaakt en in anderhalve week thuisbezorgd.

  Zwakke punten
  Ik zou het niet weten.

  Misleidend misleidend

  Je trapt in de belofte voor 21uur besteld volgende dag in huis, helaas dit maken ze bijna nooit wssr. Daarnaast wordt er niet voorzichtig omgegaan met de bestellingen, je kan heel makkelijk de verkeerde bril of sterkte krijgen!
  Meedenken aan oplossingen of fouten toegeven zit er niet in.

  Sterke punten
  De prijs

  Zwakke punten
  Klantenservice en gebrek aan nauwkeurigheid

  Onwijs slechte service.

  Na het ontvangen de gewenste bril besteld zonder sterkte en met blauwlicht filter. Tot twee keer aan toe een bril ontvangen mét sterkte. Geen excuses en geen oplossing gekregen. Mijn bril moet ik wederom terug sturen en achter de vergoeding van deze verzendkosten moet ik wederom zelf aan. Belachelijk; hier bestel ik nooit meer. 1 ster uit gebrek aan een '0 sterren' optie.

  Super bril

  De eerste keer mijn bril besteld. Super goedkoop maar ook nog eens super mooi
  En n mooi model, en goed. Bij elke andere
  Opticien 3 a 4 x zo duur top.

  Sterke punten
  Snelheid en correct en netjes.

  Zwakke punten
  Geen

  Knudde service

  Voor sinterklaas een cadeaubon van €50 gekocht. Na een week geen bon ontvangen, gebeld excuses en belofte ogenblikkelijk toe te sturen. Na een week niets, weer gebeld, weer excuses en belofte. Na 3 dagen nog niks ontvangen. Hoe moeilijk kan het versturen van een cadeaukaart zijn?

  Sterke punten
  Aardige mensen aan de telefoon

  Zwakke punten
  Ze kunnen niet eens een cadeaukaart versturen. Ik zou er zeker geen echte bril kopen. Betalen en niks leveren, heet oplichting!

  Pas op voor valse advertenties

  Hij leidt je rond, hij respecteert het retourbeleid niet. Na ontvangst van het geld willen ze niets meer van je horen. schaamte voor profiteurs

  Pas op voor het leugenaanbod!

  Pas op voor het leugenaanbod! verontschuldigt covid 19. voldoet niet aan het retourbeleid zoek naar absurde excuses. Ik koop niets meer van dit bedrijf met valse advertenties

  Teleurstellend

  - Hoopvol een nieuwe bril aangeschaft met dezelfde sterkte als mijn gebruikelijke/oude bril.
  - De sterkte van mijn oude bril (andere bekende opticien) ervaar ik als comfortabel.
  - Onlangs zijn mijn ogen ook opnieuw gecontroleerd, en mijn oogafwijking is altijd stabiel gebleven.
  - Vervolgens ontving ik de nieuwe bril van Charlie Temple, maar deze voelde veel zwakker dan mijn gebruikelijke bril, ondanks dus dezelfde opgegeven sferische parameters.
  - Ik heb ook een aantal keer gecontroleerd of ik wel de juiste parameters heb opgegeven, en dit is het geval.
  - Ook merkte ik op dat de scharniertjes wat los zaten in de voorkant van het frame.
  - Bril teruggestuurd op eigen kosten, na email contact.
  - Twee weken nadat ik van Charlie Temple het bericht kreeg dat zij de bril retour hadden ontvangen voor onderzoek, stuurde ik een berichtje om te informeren naar de staat van het onderzoek.
  - Ik kreeg als reactie een excuus voor de vertraging en dat de bril "zo spoedig mogelijk" voor mij gecontroleerd zou gaan worden. Blijkbaar was er na twee weken nog niet begonnen met het onderzoek.
  - Een dag later kreeg ik de mededeling dat de bril volgens onderzoek geen afwijkingen vertoonde.
  - Ik gaf aan dat ik dit vreemd vond, omdat er dus zo'n groot sterkte verschil was in vergelijking met mijn oude bril met dezelfde parameters.
  - Het aankoop bedrag dan maar teruggevraagd, maar de retourkosten niet vergoed gekregen.

  Alleen scherpte ter grootte van een vingertop

  Jammer was dat wel ik moest het hoofd draaien naar
  het onderwerp om het scherp te zien alleen scherpte in
  het midden ter grootte van een vingertop.Ik ben benieuwd
  of dat hedentendage nog zo is.

  Sterke punten
  Geld snel retour, maar ik had liever gehad dat euvel
  was opgelost

  Zwakke punten
  Scherptespot probleem

  verzichtbril

  ik heb na mijn staaroperatie in November wat zeer goed gelukt is nog wat dubbelzicht op rechter oog heb een tijd afgewacht of het verbeterde maar toch besloten een bril aan te schaffen na een beetje aarzelen over CT heb ik toch besloten een enkelvoudige bril me ontspiegelde glazen besteld met de gegevens van ziekenhuis en de bril is perfect past goed en het zicht is optimaal geworden hoef alleen bij hele kleine letters even de leesbril te gebruiken

  als het zo blijft ga ik nog een multifocale bril bijbestellen ben zeer tevreden Mvg A.ntoon

  Sterke punten
  Snelle levering keurig verpakt en vriendelijke mensen

  Zwakke punten
  Heb ik nog niet ontdekt

  Nooit meer!!

  Nooit meer!!
  De eerste bril die ik ontving was niet naar mijn smaak, de kleur beviel mij niet. Dit was mijn eigen ‘fout’, dus ik vond t een goede service dat ik de bril op eigen kosten terug mocht sturen. Ik kreeg dan de bril opgestuurd in de juiste kleur. Ze hadden toevallig nog een montuur in de juiste kleur liggen. Toen ik deze bril ontving, kon de bril gelijk weer terug in het doosje. De glazen hadden nl dikke witte randen en het glas zat los. Het leek alsof de glazen te klein waren voor het montuur.De volgende bril had helaas weer de witte randen en het montuur was helemaal verbogen. Ik mocht het nog een keer proberen, want waarschijnlijk kwam het door de dikte van het glas. Helaas.....ook deze bril had weer de witte randen. Dit heb ik nog nooit eerder gehad met een bril. Ook deze ging weer retour. En nu begon de ellende eigenlijk pas echt.......het terugkrijgen van je geld. De beloofde retourkosten worden van je (betaalde) afterpay rekening betaald, het bedrag voor de bril wordt opeens verminderd met retourkosten en kosten van een montuur? De administratie is 1 grote bende daar en ze doen alsof de klant het niet begrijpt. Nu tientallen mailtjes later, heb ik het (totaal) bedrag nog steeds niet ontvangen.

  Sterke punten
  Goedkoop

  Zwakke punten
  Slechte kwaliteit, klantbehandeling, communicatie met klant, administratie


Bezoek Charlie Temple

Schrijf een review