Bij Charlie Temple kunnen klanten terecht voor kwalitatieve zelfgemaakte brillen. Dit bedrijf is van mening dat het kopen van een bril niet alleen leuk en makkelijk moet zijn, maar het moet ok van de beste kwaliteit zijn. Daarnaast moet het kopen van een bril niet betekenen, dat men een fortuin daarvoor moet neertellen. Charlie Temple heeft heel wat onderzoek gedaan om uiteindelijk brillen tegen een lagere prijs te kunnen aanbieden. Men is onder andere afgereisd naar Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en China. Uiteindelijk is men tot de conclusie gekomen dat het zelf vervaardigen van brillen ervoor zorgt dat de prijs van een bril aan de lagere kant komt te liggen. Op basis daarvan vervaardigt Charlie Temple eigen brillen. De monturen laat men bij de beste fabrikant maken en het slijpen van alle glazen vindt in de eigen glasatelier in Delft plaats. Voor Charlie Temple begon het allemaal met de twee jarige zoontje, genaamd Charlie, van Leon Planken. Planken kon zich niet voorstellen, dat het vervaardigen van een bril voor zijn zoontje langer als 2 weken duurde voordat het af was. Daarnaast moest hij ook meer dan 400 euro voor de bril neertellen. Hij vroeg zich af waarom een bril meer moest koste dan een Ipad. En vanaf dat moment begon het idee van een bedrijf als de huidige Charlie Temple. Charlie is dus inspiratiebron geweest voor dit bedrijf en temple is de Engelse benaming voor brillenpootje, vandaar de naam Charlie Temple.

Brillen van Charlie Temple

De brillen die door Charlie Temple worden verkocht zijn in- house ontworpen en gemaakt van handgemaakt en gepolijst hoogwaardig cellulose acetaat. De brillen worden elk vanuit een stuk uniek acetaat gemaakt. Hierdoor kan Charlie Temple de kleur continuteit van de bril garanderen. Acetaat is namelijk een hypoallergeen materiaal dat bestaat uit hout en katoenvezels. Charlie Temple hecht niet alleen waarde aan de kwaliteit van de bril, maar ook aan het uiterlijk van de bril. De brillenpootjes zijn daarom gemonteerd met drie- of vijfpunts scharnieren van Duitse makelij. Hierdoor kan de bril jaren meegaan. Charlie Temple heeft ook brillen, die gemaakt zijn van kunststof. Alle brillen worden daarnaast geleverd met een opbergdoosje, een microvezel schoonmaakdoekje en een handige microvezel opbergpouch. De brillen worden verder eerst gecontroleerd in de glasateliers en daarna door de opticien, alvorens het verzonden wordt naar de klant. Brillen die voor 18 uur besteld worden, krijgen klanten de volgende dag al thuis bezorgd.


Bril glazen

De brillen van Charlie Temple bestaan standaard uit lichtgewicht CR39 glazen. Daarnaast worden de glazen gemaakt van hoogwaardig thermisch gehard organisch glas. Dit biedt de beste bescherming en kijkcomfort voor de ogen van de klant. De glazen worden op basis van de oogsterkte van de klant op maat geslepen in de glasatelier te Delft en zijn inclusief krasvaste coating. Bij Charlie Temple worden alle brillen inclusief glazen op sterkte al voor 9,99 euro verkocht en van handgemaakte acetaat voor 25 euro. Dit bedrijf heeft alle glazen van +10 tot en met -10. Voor glazen met een sterkte van +6 tot en met -6 en een cilinder sterkte van maximaal -2 worden standaard glazen geleverd zonder meerprijs. Charlie Temple levert ook premium glazen in verschillende diktes (indexen), super ontspiegeld, krasvast, anti-beslaan en clean-coating (vuil- en waterafstotend). Daarnaast worden ook zonneglazen in grijs, bruin en groen verkocht. Degrade glazen zijn boven donker en worden steeds lichter naar de onderkant van het glas. Deze degrade glazen worden met de hand voor de klant op kleur getint. De spiegel of mirror glazen worden naast de spiegelcoating voorzien van een extra tint onder het spiegelglas voor het mooiste effect.


Bril kopen

Klanten kunnen snel en makkelijk online een bril bestellen bij Charlie Temple. Als eerst moet men een bril kiezen en dan klikken op bestel. Vervolgens moet men klikken op de brilbehoefte. Hier moet aangeven of men een enkelvoudige of een multifocale bril wilt. Vervolgens moet men ook zijn of haar oogsterkte aangeven. Na de oogsterkte aangegeven te hebben, kan men aangeven welke type glas men wilt. Men kan kiezen voor basic, premium of dunner glas. Hierna kan men klikken op bestel en betaal de bril. Het online bestellen en kopen van een bril is zeer eenvoudig en makkelijk voor de klant.


Zorgverzekering

Klanten kunnen de bril die zij bij Charlie Tempel kopen zelf direct bij de zorgverzekering claimen. Na de aankoop van de bril wordt de bril met factuur gestuurd naar de klant, welke men dan zelf kan indienen bij de verzekeraar. Charlie Temple is een erkende zorgverlener onder AGB code: 76088992. Klanten die niet zeker zijn of ze recht hebben op een vergoeding en hoeveel de zorgverzekeraar vergoedt voor de aanschaf van een bril, kunnen een zorgvergoeding check doen op de website van Charlie Temple.


Contact gegevens

Voor vragen en of opmerkingen kunnen klanten als volgt contact opnemen met de servicedesk van Charlie Temple: Charlie Temple Europe B.V. Ampreweg 3 2627 BG Delft Nederland T.: 020 40 40 000 E.: [email protected] Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00u en 18.00u.


Charlie Temple Reviews

  • - Hoopvol een nieuwe bril aangeschaft met dezelfde sterkte als mijn gebruikelijke/oude bril.
    - De sterkte van mijn oude bril (andere bekende opticien) ervaar ik als comfortabel.
    - Onlangs zijn mijn ogen ook opnieuw gecontroleerd, en mijn oogafwijking is altijd stabiel gebleven.
    - Vervolgens ontving ik de nieuwe bril van Charlie Temple, maar deze voelde veel zwakker dan mijn gebruikelijke bril, ondanks dus dezelfde opgegeven sferische parameters.
    - Ik heb ook een aantal keer gecontroleerd of ik wel de juiste parameters heb opgegeven, en dit is het geval.
    - Ook merkte ik op dat de scharniertjes wat los zaten in de voorkant van het frame.
    - Bril teruggestuurd op eigen kosten, na email contact.
    - Twee weken nadat ik van Charlie Temple het bericht kreeg dat zij de bril retour hadden ontvangen voor onderzoek, stuurde ik een berichtje om te informeren naar de staat van het onderzoek.
    - Ik kreeg als reactie een excuus voor de vertraging en dat de bril "zo spoedig mogelijk" voor mij gecontroleerd zou gaan worden. Blijkbaar was er na twee weken nog niet begonnen met het onderzoek.
    - Een dag later kreeg ik de mededeling dat de bril volgens onderzoek geen afwijkingen vertoonde.
    - Ik gaf aan dat ik dit vreemd vond, omdat er dus zo'n groot sterkte verschil was in vergelijking met mijn oude bril met dezelfde parameters.
    - Het aankoop bedrag dan maar teruggevraagd, maar de retourkosten niet vergoed gekregen.

    Door Dennis op 16 april 2019 Reageer (1 reactie)
  • Jammer was dat wel ik moest het hoofd draaien naar
    het onderwerp om het scherp te zien alleen scherpte in
    het midden ter grootte van een vingertop.Ik ben benieuwd
    of dat hedentendage nog zo is.

    Sterke punten
    Geld snel retour, maar ik had liever gehad dat euvel
    was opgelost

    Zwakke punten
    Scherptespot probleem

    Door Th op 29 maart 2019 Reageer
  • ik heb na mijn staaroperatie in November wat zeer goed gelukt is nog wat dubbelzicht op rechter oog heb een tijd afgewacht of het verbeterde maar toch besloten een bril aan te schaffen na een beetje aarzelen over CT heb ik toch besloten een enkelvoudige bril me ontspiegelde glazen besteld met de gegevens van ziekenhuis en de bril is perfect past goed en het zicht is optimaal geworden hoef alleen bij hele kleine letters even de leesbril te gebruiken

    als het zo blijft ga ik nog een multifocale bril bijbestellen ben zeer tevreden Mvg A.ntoon

    Sterke punten
    Snelle levering keurig verpakt en vriendelijke mensen

    Zwakke punten
    Heb ik nog niet ontdekt

    Door Antoon op 25 februari 2019 Reageer
  • Nooit meer!!
    De eerste bril die ik ontving was niet naar mijn smaak, de kleur beviel mij niet. Dit was mijn eigen ‘fout’, dus ik vond t een goede service dat ik de bril op eigen kosten terug mocht sturen. Ik kreeg dan de bril opgestuurd in de juiste kleur. Ze hadden toevallig nog een montuur in de juiste kleur liggen. Toen ik deze bril ontving, kon de bril gelijk weer terug in het doosje. De glazen hadden nl dikke witte randen en het glas zat los. Het leek alsof de glazen te klein waren voor het montuur.De volgende bril had helaas weer de witte randen en het montuur was helemaal verbogen. Ik mocht het nog een keer proberen, want waarschijnlijk kwam het door de dikte van het glas. Helaas.....ook deze bril had weer de witte randen. Dit heb ik nog nooit eerder gehad met een bril. Ook deze ging weer retour. En nu begon de ellende eigenlijk pas echt.......het terugkrijgen van je geld. De beloofde retourkosten worden van je (betaalde) afterpay rekening betaald, het bedrag voor de bril wordt opeens verminderd met retourkosten en kosten van een montuur? De administratie is 1 grote bende daar en ze doen alsof de klant het niet begrijpt. Nu tientallen mailtjes later, heb ik het (totaal) bedrag nog steeds niet ontvangen.

    Sterke punten
    Goedkoop

    Zwakke punten
    Slechte kwaliteit, klantbehandeling, communicatie met klant, administratie

    Door Petra op 4 december 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • In augustus kocht ik een multifocale computerbril (blauw filter), voor 60 euro totaal. In eerste instantie zocht ik een montuur uit waar de standaard pupil hoogte van Charlie Temple (25) niet bij paste. Vervolgens teruggestuurd (verzendkosten retour gekregen). Ik ben goed geholpen door opticien Saskia en kon de juiste pupilhoogte op de retourbril aangeven. Daarna nieuw montuur uitgezocht. Helaas zat dat scheef op mijn neus maar dat is gratis opgelost door de plaatselijke opticien (na tip van Charlie). Inmiddels gebruik ik de bril volop en hij bevalt prima en staat ook nog eens leuk!

    Sterke punten
    Snelle levering met prettige service

    Zwakke punten
    Standaard pupilhoogte kan voor problemen zorgen.

    Door Marijke op 23 september 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Wat kan je zeggen van een bril van 58€? Als die gewoonweg goed oogt en de glazen haarscherp zijn? (Met doorgegeven waarden vd opticien. Links 140% en rechts 130%, dus ik weet wat scherp is) Boven verwachting!

    Zondag besteld, vandaag (dinsdag) binnen. Heerlijk. Dik tevreden!

    Reaguren opticiens hier soms ook tav de concullega? Sommige negatieve recensies zijn opmerkelijk.

    Sterke punten
    Goedkoop. Kwaliteit boven verwachting. Snel.

    Zwakke punten
    Geen. En wat mag je verwachten van een bril van 58€ ipv 1250€?

    Door Remy op 17 april 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Opvallend al die fake reviews waarin " klanten" specifiek schrijven over prijsverschillen,en afsluiten met " Hier ga ik zeker weer een bril bestellen". Lijkt me waarschijnlijker dat het bedrijf zelf dit soort kul plaatst.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Fake reviews door bedrijf zelf geplaatst ?

    Door gerda op 19 februari 2018 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 9 maanden oude bril en de glazen krijgen nu allemaal barstjes. mijn sterkte is in die 9 maanden iets veranderd en nu willen ze alleen een bril sturen met de oude sterkte, waardeloze oplossing dus. Ik heb zelfs al een nieuwe bij ze gekocht dus het gaat mij niet om goedkoop een nieuwe bril te krijgen. Beetjes nare manier om onder de garantie uit te komen. Ik voel me afgescheept. Zijn er meer mensen met dit soort ervaringen bij Charlie Temple? . Ik wil dit aan de kaak stellen en er een principezaak van maken. Het gekochte product is immers waardeloos en de garantie is een onwerkbare oplossing. Charlie Temple wil dat ik de glazen betaal en ik voel me daardoor bedonderd.

    Sterke punten
    snelle levering

    Zwakke punten
    Charlie Temple verschuilt zich achter de fabricant en wil op een nare manier onder de garantie uit proberen te komen.

    Door rob van scha op 18 januari 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Eerst eens rond geneust op Google
    Dit na aanleiding reclame op de tv van Charlie temple
    Reden was ook niet tevreden over mijn dure brillen glas sterkte
    Lag aan mij werd verteld
    Dus bril besteld nou perfect zit fijn goede sterkte enz Premium glas dus iets duurder totaal 68 euro weer een bril besteld iets duurder model en glazen ..ook perfect
    Nu dus een zonnebril ook multifocale besteld
    Dus Charlie temple
    3 x en ook 3 x goed ben erg blij
    Ermee ...3 bril zonnebril moet nog komen een echte aan rader
    Mvgr EUGÈNE HOUBEN

    Sterke punten
    Leuke montuur degelijk en mooi afgewerkt

    Zwakke punten
    Tot nu toe geen zwakke punt

    Door Eugene Hoube op 9 december 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Voor 'n eerste keer in plaats van bifocale glazen bij Charlie Temple multifocale glazen besteld. Prachtig dunne glazen, maar helaas buiten de schuld dus om van Charlie Temple kon ik er niet mee overweg. Zonder probleem en direct de retour en restitutie geregeld. Een 2e bril met normale glazen snel ontvangen. Helaas was de pasmaat neusbrug 18mm, bij gemis aan verstelbare neusvleugels, niet prettig te dragen. Wéér opnieuw, na contact met de klantenSERVICE een oplossing. Montuur met neusvleugels geleverd met nieuwe glazen. Charlie Temple heeft nog échte service en ook een buitengewoon vriendelijk- en meedenkend team dat gericht is op de klant! En vergeet niet, dit alles tegen een fractie van de prijzen bij de fysieke opticiëns, zonder dat dit ten koste gaat aan kwaliteit en service. Een echte aanrader voor een goede bril zonder dat het een financiële aderlating is.

    Sterke punten
    Kwaliteit en super lage prijzen, service én een team vriendelijke medewerkers.
    Snelle levering door DHL, keurig verpakt.

    Zwakke punten
    Niet één

    Door Biard op 4 juni 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Sinds onze verhuizing naar Frankrijk toch brillen blijven kopen in NL omdat alleen de afspraak met een oogarts hier al een eeuwigheid duurt. Dus bij de bekende opticiens in NL ogen laten meten en brillen gekocht. Sinds een paar jaar brillen in de USA (Zenni) gekocht maar deze hebben geen ruim leesgedeelte. Nu voor de eerste keer beiden een bril van Charlie Temple en ik merk géén verschil met mijn Pearl-bril die 7x duurder was !! Kortom zéér tevreden en het enige minpunt zou kunnen zijn dat er niet zo heel veel keuze is qua modellen/gekke kleurtjes.

    Sterke punten
    Prijs, kwaliteit glazen en snelheid

    Zwakke punten
    niet enorm veel keuze qua monturen

    Door Sandra DeR op 11 mei 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • top

    bij eyewish betaal ik het 6 - voudige voor mijn bril
    de bril van charlie T is prima ,ben erg erg tevreden mee en heb zelfs nu een zonnebril op sterkte erbij besteld ...... misschien niet de aller aller coolste monturen , maar in mijn ogen prima ....voor iedere neus een juiste keus ! snel geleverd en
    Het is wel zo dat eyewish natuurlijk de meting heeft gedaan , maar tja voor mij te duur . voortaan hier bestellen

    Sterke punten
    -service
    -kwaliteit
    -prijs
    -snelheid

    Zwakke punten
    misschien niet de aller aller coolste monturen , maar genoeg keus

    Door saab vd lind op 1 mei 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik draag nu sinds een jaar dagelijks een verte bril en heb tevens een nachtbril op sterkte. Zeker nu met de zonnigere dagen en het veelvuldiger brildragen merk ik dat een gewone zonnenbril niet meer voldeed. Er moest dus een bril op sterkte komen.

    Ik zag op tegen de prijzen bij de opticiens. Badkamerverbouwing, een nieuwe studie, enzovoorts. Na wat zoekwerk en het lezen van recensies bij Charlie Temple terecht ekomen.

    Duidelijke site. Genoeg keus, verrassend betaalbaar. Op de pc achter je webcam kun je de brillen virtueel passen. Ideaal en werkt geweldig! Het bestelproces is duidelijk evenals een duidelijk uitleg in alle soorten glazen ne mogelijkheden.

    Vandaag de bril binnen grekregen binnen de gestelde 3 dagen. Keurig verpakt. Net doosje, mooi beschermtasje voor de bril en natuurlijk het brillendoekje. De bril zelf van goede kwaliteit. Ik hoef niet eens veel aan de pootjes te verbuigen, want eigenlijk zat hij gewoon meteen perfect. Ik vind mijn dure merkbril voor veel teveel geld die ik vorig jaar heb gekocht eigenlijk zonde van mijn geld! Vanmiddag mee gereden en de bruin getinte glazen werken prima, ook met laagstaande zon!

    Sterke punten
    Snel
    Duidelijk
    Kwaliteit
    Helder bestelproces
    Duidelijk en volledige informatie goede uitleg

    Zwakke punten
    - als je een brilrecept hebt werkt het prima. Zijn je ogen niet meer up to date dan zul je eerst elders een meting laten doen. Ergo...dat is natuurlijk wel de keus die je als consument zelf maakt door een bril op afstand te bestellen. Dus echt een minpunt kan ik het ook niet noemen.

    - ik mis wel polarised zonnebrillen die je op sterkte kunt bestellen. Dat zou een absolute aanwinst zijn!

    Door Wendy op 24 maart 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Leuke monturen, snelle levering. Heb mijn bestellingen meestal binnen een dag. Een keer was DHL mijn bril kwijtgeraakt en Charlie Temple had voor mij direct een nieuwe bril toegestuurd!

    Voor zonnebrillen zijn de basicbrillen prima, voor gewone glazen raad ik wel premium aan. Niet- ontspiegelde glazen zijn enigszins storend.

    Sterke punten
    Snelle levering, leuke monturen, goed bereikbaar, vriendelijke klantenservice, goede prijzen

    Zwakke punten
    Eigenlijk niets, maar de goedkoopste glazen zou ik alleen voor een reserve/auto bril doen. Niet om elke dag te dragen. Je moet wel zelf je meting weten.

    Door Else de Boer op 21 maart 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik bezocht vandaan een opticien voor een nieuwe bril. Goedkoopste montuurtje zou 170 euro kosten (exclusief glas dus). Ze hadden namelijk alleen dure, chique merken, maar merken doen mij niets. Voor extra dunne glazen moest daar nog 200 euro bovenop (heb een sterkte van -6 en -7). Dus 370 euro voor een bril die ik alleen in de avond draag (naast mijn lenzen) vond ik wel wat te gortig. Ook omdat mijn sterkte nogal eens verandert. Als ik er dan bijv. na een jaar niet meer lekker mee kijk, is dat toch zonde. Ik heb dan ook een bril besteld bij Charlie Temple nadat ik er goede dingen over heb gelezen. Nu ben ik slechts 55 euro kwijt voor een leuk montuur én extra dunne glazen! Het bestellen ging heel eenvoudig; ik heb de gegevens (pupilafstand e.d.) gebruikt via het account dat ik heb bij een bekende opticien, en klaar! Op deze manier kun je tenminste nog eens een extra bril bestellen voor de afwisseling.

    Sterke punten
    Overzichtelijke site, duidelijk uitleg, voordelig en goed

    Zwakke punten
    geen

    Door Yvonne op 10 januari 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Bril op sterkte gekocht voor een fractie van wat ik normaal moet betalen, mijn brillen kosten veel Door zeer dure glazen den oorzaak hiervan zijn slechte ogen met cilinder etc.
    Normaal ben ik aan glazen ongeveer 750 eur. Kwijt.
    Nu ben ik voor onder de 100 geholpen, en hoe alle gegevens opgestuurd en ja een paar dagen later, duurde langer maar dit stond ook op de site, thuis bezorgd.
    Bril opgezet zat gelijk goed, paar dagen rondlopen en ja gewoonweg ongelooflijk goed.
    Hoe krijgen ze het voor elkaar.
    Echt alles erop en eraan zoals bij de dure opticien.
    Ik ga hier zeker nog een bril bestellen.

    Sterke punten
    Ik vind het allemaal dik voor elkaar

    Zwakke punten
    Online virtueel passen zou nog fijn zijn.

    Door Hans alderli op 20 november 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Perfecte service biedt Charlie Temple. Vanwege redenen die niks met het bedrijf te maken hebben, wilde ik mijn aankoop van bril op sterkte annuleren. Na een mail naar dit bedrijf was dit geen probleem, en het aankoopbedrag zou binnen 14 dagen op mijn rekening staan. Dit stond er de volgende dag al op.
    Fijne klantenservice, vriendelijk en erg snelle reactie op e-mail. Ga hier snel een bril bestellen!

    Door Aliet op 8 november 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Fantastisch initiatief, leuke monturen voor een koopje ! En ook nog de volgende dag meteen in huis. Ik had hem om 17 uur besteld en volgende ochtend 11 uur in huis. Prachtige bril, stevig en de pootjes zijn makkelijk te stellen als je ze even warm maakt onder de warme kraan. Ik ben er super blij mee! Een dikke vette aanrader!

    Sterke punten
    All of the above

    Zwakke punten
    Geen!

    Door Julia op 21 oktober 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Bril bestelt en upload van factuur Pearle erbij gedaan. Binnen een week de bril ontvangen. Even de pootjes gebogen zoals bij mijn oude bril en voila voor € 65.- een geweldige multi focale bril. En het mooiste is dat ik na aanschaf van deze nieuwe bril heel veel complimenten heb gekregen.

    Door Marianne op 1 oktober 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Al jarenlang opzoek naar dit montuur, bij Charlie Temple, de Maverick meteen gevonden en kunnen bestellen.
    Erg vriendelijke, en vooral snelle service. Mijn volgende bril bestel ik zeker weer bij Charlie Temple, en ik ga het mijn vrienden ook zeker aanraden!

    Sterke punten
    Snelle service en bezorging

    Zwakke punten
    Geen enkel slecht puntje.

    Door Juliette op 10 september 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Eens de stoute schoenen aangetrokken en online een bril besteld.
    Wat mij opviel was de zeer klantvriendelijke, snelle en duidelijke reactie.
    Mijn bril binnen 2 dagen in huis en nog prima kwaliteit ook voor een fractie
    van de gemiddelde opticien. Een dag later gelijk nog een 2e bril besteld en
    binnen 1 dag geleverd! Value for money! Top!

    Sterke punten
    Klantvriendelijke, snelle service!

    Zwakke punten
    Je kunt de monturen niet fysiek passen, maar wel nameten en bij mij
    is dit goed gegaan!

    Door Remo op 11 augustus 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Tot voor kort altijd de mening toegedaan dat een goede bril, per definitie een aanslag was op mijn budget, op zijn minst zo'n 200 €urie's.
    Via een praatje met een mede ooglijder in het oogziekenhuis Rotterdam, opmerkzaam gemaakt op de site van Charlie.
    Daar ik meende dat mijn oogafwijking er tevens debet aan was, dat een bril
    voor mij per definitie een dure grap was, kijkje genomen bij "Charlie".
    Om dat ik nogal kritisch ben, het gaat tenslotte om je ogen, een keuze gemaakt
    in de toko van "Charlie", kon altijd retour als de bril niet beviel.
    Brilsterkte's doorgegeven, en tevens een zonnebril op sterkte voor mijn echtgenote erbij besteld, totaal plaatje, mijn en haar bril tezamen 50 €urie''s inclusief verzenden.
    Vandaag ontvangen, zou 3 werkdagen duren echter na 2 dagen in ons bezit, en buitengewoon tevreden !
    Ik zit nu met een grijns van oor tot oor deze review te schrijven, met mijn nieuwe bril op mijn neus.
    200 of 25 €urie is nogal een verschil, en de kwaliteit is TOP.
    Een grote veer en / of pluim voor Charlie, ik weet wel waar die in gaat !!!!!!

    Sterke punten
    Snelle levering, vaak na een dag en niet zoals bij b.v. Pearl , Specsavers, Hans, en noem die andere brillenboeren met hun zgn, acties maar op, wachttijden soms wel 14 dagen, je zult maar op vakantie moeten of je bril zo snel mogelijk nodig hebben.
    Geen brillenpootjes met ingebouwde veertjes welke erg kwetsbaar zijn.
    Spot goedkoop, "Bang for the Buck !."
    Buitengewoon goede kwaliteit, doet zeker niet onder voor mijn laatste Specsavers bril van € 285,-

    Zwakke punten
    Beperkte keuze, maar voor "Elck wat wils"

    Door Chiel op 30 juli 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Dit is fantastisch! Heb een normale bril op sterkte en een zonnebril bestelt. Het totale kostenplaatje bedroeg zo'n €87,00! Mijn sterktes van mijn ogen stonden op de facturen van mijn opticiem, bij de bestelling heb ik daar een foto van gemaakt en deze upgeload in de bestelling. Ook handig is dat je bij de bestelling kan kiezen voor 'Neem contact op met mijn opticien'. Je vult de gegevens in van je opticien en zij regelen het verder!

    De brillen zijn allebei super! En als het niks was? Dan heb je de mogelijkheid om het weer binnen 30 dagen te retouneren. Er is wat minder keus dan een normale opticien, maar voor z'on prijs maakt dat niet uit.

    Sterke punten
    * Fantastische service
    * Sterkte van de bril is goed
    * Retouneren is mogelijk

    Zwakke punten
    * Je weet van tevoren niet of de bril je staat, omdat je hem niet (virtueel)kan passen.

    * Als de bril niet goed zit, zal je hem zelf iets moeten buigen of naar een opticien moeten.

    Door Rick op 29 juli 2016 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Geweldig, zowel mn zoon als ik een kekke nieuwe bril voor weinig!
    Wel ff zelf buigen en frunniken, maar ook dat is zo gepiept, bril is stevig, dus je durft t ook.
    Snelle korte lijnen via de mail, goed antwoord op mn vragen en hulp bij mn overwegingen.
    -7, dus iets lange levertijd, maar de bril werd ruim binnen die week geleverd, sneller dan verwacht!
    Kortom, ik ben n tevreden klant!

    Sterke punten
    Zie alles hierboven!

    Zwakke punten
    Jammer dat je geen foto van jezelf kan uploaden om de brillen te 'paasen'.
    Oogmeting bij andere ipticien laten doen, vond ik toch wel wat vervelend.

    Door Arenda op 13 juli 2016 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Besteld, in de eerste week dat de site life ging.
    Alle opties genomen, totaal 100 euro.
    Duurde wel 2 weken, maar dan heb je ook wat. Prima bril, sterker nog een betere bril dan die ik bij specsavers had gekocht, die ruim 300 euro was.
    Ga nu voor een zonnebril met multo focus.

    Prima, aan te raden.

    Sterke punten
    Goede prijs/kwaliteit verhouding

    Zwakke punten
    Beperkte keuze modellen.
    Tevens zou een eigen foto uploaden en je bril erop plotten een aardige toevoeging zijn, zeker voor een startup zoals charlie.

    Door Edwin op 19 juni 2016 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Charlie Temple

Schrijf je eigen review