Reviews over Opticiens


  Tegenvaller

  Review over Specsavers

  Al zeker meer dan 10 jaar klant bij Specsavers.
  Nu extern een montuur gekocht, ik slaagde niet in de winkel.
  ECHTER in niet bij hen gekochte monturen worden geen glazen gezet….., wat een tegenvaller!
  Ga daar bij gelegenheid ook niets meer kopen, uiteraard.

  Prima service HoflandNijmegen

  Review over Hofland Optiek

  Gisteren probleem met mijn bril. Uitstekend geholpen en probleem verholpen. Vanochtend bleek dat er ook een oogproblemen was. Ik kon meteen terecht en fantastisch geholpen. Prima service.

  Sterke punten
  Service en kwaliteit

  oogwereld Leeuwarden

  Review over Oogwereld

  Zeer akelige ervaring bij oogwereld Miedema Vellinga in Leeuwarden. Dure enkelvoudige bril gekocht met idee vermindering oog- en zicht klachten. Oogklachten zijn toegenomen en zicht met bril is niet goed. Ook heb ik last van hinderlijke reflecties in de glazen. Enige 'oplossing' die ze me \\\"bieden\\\" is me een winkel verbod geven. Ik mag winkel niet meer in. Voor service aan bril mag ik naar concurrentie. Ze geven aan dat de bril een door hun goed geleverd product is. Kan wel zijn, maar niet voor mij. Reflecties zijn dermate hinderlijk dat bril dragen overprikkelend werkt. In verte zie ik onscherp en subtiel dubbel met bril. En voor dichtbij is sterkte te zwak. Geen zicht of tevredenheidsgarantie. Ondertussen wordt er reclame gemaakt om een second opinion aan te bieden voor klanten van elders die ontevreden zijn met hun bril. Terwijl ze de eigen klant op straat zetten. Een zeer akelige ervaring bij oogwereld Miedema Vellinga in Leeuwarden.

  Sterke punten
  Leuk om bij oogwereld te werken misschien (of niet) Alleen maar tevreden klanten. Ontevreden klanten krijgen toegangsverbod.

  Zwakke punten
  Als bril niet voldoet is het pech. Geld weg.

  Slechte service

  Review over Hans Anders

  Na altijd bij gandms anders een bril gekocht te hebben, met goede service, is dat nu 100 gr gedraaid.
  Tot 2x toe zouden wij gebeld worden, maar niemand belde .
  Ga je naar de winkel, is de afspraak, ze bellen u echt deze week op, ook weer niet na gekomen.
  En dan de ratelende bedrijfsleidster, ook al zou ik nog bij Hans komen& zij is er, dan loop ik gillend de winkel uit
  En 2 brillen voor de prijs van 3, nergens goedkoper, is een leugen
  Met nog beter glas, ben ik elders 400€ goedkoper uit
  En ook het personeel was/is daar vriendelijker
  Bij Hans in ginnekestraat Breda, is Janneke het meest klant vriendelijk
  Ik denk dat wij massaal bij Hans anders de salarissen mee betalen van het personeel

  Sterke punten
  Kan ik niet bedenken

  Zwakke punten
  Geen afspraken na komen & vrij weinig keus in leuke brillen

  Pearle Enschede,Klanderij 75

  Review over Pearle

  Pearle
  Klanderij 75
  7511 HS Enschede  4 april 2024,15:30 uur
  Tijdens een oogmeting die ik op deze dag had, ontstond er miscommunicatie tussen de bedrijfsleider en mij. Het belangrijkste wat ik opmerkte was dat de bedrijfsleider niet geïnteresseerd was in mij als klant. Dit resulteerde in een slechte behandeling tijdens de oogmeting, wat uiterst teleurstellend en onprofessioneel is. Het gedrag van de bedrijfsleider zorgde ervoor dat ik me ongemakkelijk en slecht behandeld voelde, en als gevolg daarvan heb ik besloten om mijn bril bij een andere opticien te bestellen.

  Bij navraag bij de bedrijfsleider over deze onbevredigende service, kreeg ik te horen dat hij geen bril aan mij wilde verkopen.

  Sterke punten
  balie medewerker en assistent optometrist waren klantvriendelijk

  Zwakke punten
  bedrijfsleider onbeleefd en klantonvriendelijk is

  Zeer beledigend

  Review over Specsavers

  Kom al jaren bij specsavers maassluis, waarbij ik moet zeggen dat ik 8 van de 10 keer een goede service kreeg. Echter, mijn laatste monteur heb ik niets anders als problemen mee gehad - poten worden iedere keer slap, zijkant van de monteur komt steeds los waarbij de lens iedere keer eruit valt. Deze dingen zijn best vele keren gebeurt. Ze hebben een keer de monteur omgeruild omdat ze zelf een keer de poot zelf brak terwijl ze het probeerde meer vast te maken. De laatste keer was 7 weken geleden waarbij de poot echt slap was en de zijkant weer los kwam dat de lens eruit viel. Iedere keer dat ik het terug breng zie ik ze met kleine schroevendraaiers en knijptangen bezig maar kijk nooit of de monteur tijdens deze reparatie gebogen werd.

  Vandaag gebeurde het weer. De zijkant kwam los en heel gelukkig kon ik de lens net op tijd vangen. Dus voor de +/- 6e keer ga ik terug voor dezelfde probleem. Nadat ze weer met schroevendraaier probeerde de poot vast te maken, wat niet lukte, begon ze met de knijptang iets te doen. Dat lukte ook niet en er werd tegen mij gezegd dat het een beetje gebogen was en het lukte niet om de zijkant vast te maken.

  Ik moest de bril achter laten en over anderhalf uur terug komen. Echter, voordat ik uit de winkel vertrok zei de medewerker dat er geen nieuwe monteur in de winkel was maar dat er een ergens in een bak lag, brillen dat kapot zijn en misschien konden ze de monteur omruilen. Er werd verteld dat iemand anders deze monteur heeft gehad maar bracht het terug omdat zij er klachten over had en de poot is eraf gebroken. De poot lag idd in de bak. Ik zei dat het geen optie was omdat ik smetvrees heb en een bril van een ander dragen kon ik niet. Verder het werd terug gebracht omdat deze monteur ook kapot ging. Duidelijk dus dat dit type monteur zwak is ondanks dat het een dure monteur was. Ik heb reuma heel erg en ondanks dat de winkel in een winkelcentrum is, is het toch koud daar binnen. Ik moest in mijn scootmobiel blijven rondrijden voor anderhalf uur. Om 15:15 ga ik mijn bril halen. Word er gezegd dat er nog niet naar gekeken is. De opticien was nog bezig maar zou zo klaar zijn en zou gelijk naar kijken. Ik had het zo koud dat ik besloot naar huis te gaan en af te wachten. Rond 17:00 nog niks gehoord dus belde ik. De opticien had weer iets te doen. Er was dus nog niet naar gekeken.

  Ik werd terug gebeld rond 17:20 door de opticien die zei ze konden mijn monteur niet maken omdat het iets gebogen was. Ik reageerde dat het juist misschien door hun gebogen werd een beetje iedere keer dat ze het eerder probeerden te maken. Echter, ondanks dat het niet gezegd werd, kreeg ik toch het gevoel dat de klant de schuld kreeg. De opticien stelde 3 opties voor:
  1) gebruik de 2e hands bril waarbij ik uitlegde dat het geen optie was ten eerste omdat ik smet vrees hen en ten tweede waarom zou ik een tweedehands monteur moeten accepteren.
  2) mijn monteur lijmen maar dat zou een tijdelijke oplossing zijn
  3) koop een nieuwe bril - echter, waarom zou het mij meer dan �250 moeten kosten wanneer het duidelijk was dat deze monteur vaker kapot ging en dezelfde monteur van iemand anders ook kapot is gegaan - duidelijk een zwakke monteur.

  De opticien probeerde opnieuw mij te overtuigen om de kapotte 2e hands monteur te nemen maar weer zei ik dat het geen optie was wegens smet vrees. Toen kwam de grootste belediging ooit. Hij probeerde mij te overtuigen dat de kapotte 2e hands monteur van mij was, dat dit de monteur was dat voorheen kapot ging en ze hadden het bewaard. Hoe beledigend is dat. Eerst vertelt de medewerker dat iemand anders het terug bracht met klachten dat het een zwakke monteur was en het was duidelijk kapot, toen de opticien die mij een 2e hands monteur probeerde aan te smeren en daarna mij nog vertellen toen ik weigerde dat de 2e hands monteur mijn vorige monteur was.

  Het is nu afgelopen voor mij met specsavers. Ik heb ze jaren met plezier gebruikt maar dit ging echt veel te ver met de belediging. Ik ben een geleerde vrouw en voel me voor de gek gehouden door deze opticien.

  Tijd om ergens anders te gaan en nee helaas zou ik ze nooit meer aanraden.

  Vandaag weet geweest om de gebroken bril op te halen, wilde de opticien het toch lijmen. Tijdelijk oplossing laat ik niet toe uiteraard. Ik blijf anders heen en weer lopen. Ik zei tegen de opticien dat hij mij zeer beledigd had gisteren en dat ik geen zaken meet doe met specsavers. In plaats van zijn excuus aan bidden zei hij ‘het is goed’. Vreselijk manieren.

  Sterke punten
  N.V.T.

  Zwakke punten
  Zeer beledigend en deze opticien weet duidelijk niet de concept van klant is koning

  Teleurgesteld

  Review over EyeLove Brillen

  Eerste keer voor mij tevens laatste keer wat een slecht montuur action heeft betere

  Sterke punten
  Zicht is redelijk

  Zwakke punten
  Verkoper is te snel waardoor je geen goede beslissing neemt

  Slechte ervaring

  Review over Greving & Greving Opticiens

  Na 2 maanden spontaan scheurtjes in mijn montuur. Hier heb ik een nieuwe voor gekregen, Maar na een paar weken precies het zelfde verhaal, weer scheuren in het montuur. Waarna ik heb gezegd niet hetzelfde montuur te willen. (Slechte kwaliteit) Dit was prima. Ik kon bij mijn eerste montuur met magneetjes een zonnebril er op klikken. Daarom mocht ik een overzet zonnebril uitzoeken. Hiermee was ik tevreden. Echter toen ik mijn bril wilde ophalen moest ik op eens de overzet zonnebril betalen. Ik heb meerdere keren gezegd dat ik hem had gekregen omdat dit ook bij mijn eerste montuur zat. Mevrouw bleef volhouden dat hier geen sprake van was. Dat noem ik gewoon liegen. Voor mij geen Greving en Greving meer.

  Zwakke punten
  Slechte service.

  Service sterk achteruit gegaan

  Review over Eyes and More

  Gisteren onze nieuwe brillen opgehaald stond een meisje achter de balie die absoluut er geen verstand van had.\\r\\nNa een keer of 5 op en neer naar de spiegel gelopen te hebben naar haar geprul aan mijn bril was ik het zat.\\r\\nOverigens dit was de 3 keer dat ik daar brillen kocht en vantevoren super tevreden was maar nu is het echt onder peil. Laat toch bijna 500 euro achter maar personeel met vakkennis is er niet. Jammer misschien nog een tegenreactie van eyes+more ben benieuwd ???

  Sterke punten
  Nu geen

  Zwakke punten
  Vakkennis én klantvriendelijkheid

  Service sterk achteruit gegaan

  Review over Eyes and More

  Gisteren onze nieuwe brillen opgehaald stond een meisje achter de balie die absoluut er geen verstand van had.
  Na een keer of 5 op en neer naar de spiegel gelopen te hebben naar haar geprul aan mijn bril was ik het zat.
  Overigens dit was de 3 keer dat ik daar brillen kocht en vantevoren super tevreden was maar nu is het echt onder peil. Laat toch bijna 500 euro achter maar personeel met vakkennis is er niet. Jammer misschien nog een tegenreactie van eyes+more ben benieuwd ???

  Sterke punten
  Nu geen

  Zwakke punten
  Vakkennis én klantvriendelijkheid

  Onbeschoft personeel

  Review over Specsavers

  Wat een onbeschoft personeel in Amersfoort centrum!
  Wij hadden op donderdag een afspraak gemaakt voor een oogmeting en bril kopen. De afspraak was voor zaterdag 9:15.
  Wij speciaal vroeg op pad, om daar te horen te krijgen dat de afspraak er niet was en wij maar moesten wachten. We hadden 2 mensen voor ons.. wij lieten duidelijk merken dat wij hier niet mee eens waren, want we hebben gewoon een afspraak!
  Het personeel gaf een grote mond en moest lachen.. wat onbeschoft en onprofessioneel gedrag zeg!!

  Sterke punten
  N.v.t

  Zwakke punten
  Onbeschoft en onprofessioneel personeel

  slechte bereikbaarheid

  Review over Charlie Temple

  Verkeerde bril ontvangen ik heb gemaild en gebeld...telefonisch zijn ze totaal niet bereikbaar. 1 mailtje terug ontvangen met verzoek fotos van de verkeerd ontvangen bril mee te sturen. dit direct gedaan en tot nu toe niets meer gehoord. In het verleden was ik altijd te vreden over charlie temple maar daar denk ik nu wel anders over wat een waardeloze service zeg

  Sterke punten
  levering snel maar dan moeten ze wel de juiste bril op sturen.

  Zwakke punten
  slechte service en totaal niet telefonisch bereikbaar

  Oogwereld Torica, Rijswijk

  Review over Oogwereld

  Mijn ervaring na meer dan 40 jaar bril dragend is perfect bij Torica Rijswijk.Ze nemen alle tijd voor je en hebben veel deskundigheid.Hartelijke dank en ga zo door.

  Sterke punten
  Deskundigheid, top apparatuur,klant vriendelijk

  Zwakke punten
  Geen

  Moederbedrijf Hans Anders Te K

  Review over Hans Anders

  Is er daarom geen service / klantvriendelijkheid meer ?
  Hans Anders is van Investeringsmaatschappij, kennelijk wilden ze zoveel mogelijk omzet draaien, meer winkels om Moederbedrijf zo goed te kunnen verkopen ?
  Tja zo kan groot bedrijf ook in 1 keer FAILLIET gaan.....
  Klanten zijn nog altijd het belangrijkste, wij betalen hun banen in feite dat vergeet personeel.

  Sterke punten
  Hebben ze helaas niet meer

  Zwakke punten
  Topservice is helaas weg, lossen hun fouten niet op, klant de dupe.

  Klanten betalen wel hun jobs

  Review over Hans Anders

  Snapt personeel dat wij in feite hun banen betalen ? Lichtenvoorde wil beste winkel zijn, maar klanten worden de dupe.\\r\\nZe willen niet hun fouten erkennen, waardoor ik nu na 3 maanden nog steeds geen brillen heb !\\r\\nWord van kastje naar de muur gestuurd.\\r\\nWanneer staat er nou eindelijk eens iemand op en lost het op.\\r\\nZo moeilijk is het niet.\\r\\nPersoneel was zo vriendelijk, van Topservice naar waardeloos.\\r\\nIk ben een mens, zo wil ik ook behandeld worden, zo benieuwd wat personeel zou doen als hun dit onrecht werd aangedaan ?\\r\\nGelukkig verteld nieuws hier snel rond.\\r\\nHoop dat Hans Anders snel vakkundig en beleefd personeel in Winkel Lichtenvoorde zet.\\r\\n\\r\\n

  Sterke punten
  Heeft Hans Anders helaas nu niet meer.

  Zwakke punten
  Gaat kennelijk om omzet, niet om klant tevredenheid.

  Winkel Lichtenvoorde helpt nie

  Review over Hans Anders

  Begin december 3 brillen uitgezocht, na aantal fouten / miscommunicatie na 3 mnd. nog steeds geen goede brillen.Geld terug genomen ivm. verlopen termijn.Maar nog steeds willen ze hun fouten niet rechtzetten.
  Winkelmanager LICHTENVOORDE weigert afspraken uit te voeren die ik met hoofdkantoor gemaakt heb.
  Dus vanmorgen weer voor niks naar winkel geweest.
  Wanneer krijg ik keer bos bloemen, excuus van Hans Anders en krijg ik 3 goede brillen ?

  Sterke punten
  Service was altijd top, nu WAARDELOOS !!!

  Zwakke punten
  Lossen problemen niet op die door personeel veroorzaakt zijn, klant word dupe.

  Winkel Lichtenvoorde helpt nie

  Review over Hans Anders

  Begin december 3 brillen uitgezocht, na aantal \\\\\\\\\\\\\\\" fouten \\\\\\\\\\\\\\\" / miscommunicatie na 3 mnd. nog steeds geen goede brillen.\\\\\\\\r\\\\\\\\nGeld terug genomen ivm. verlopen termijn.\\\\\\\\r\\\\\\\\nMaar nog steeds willen ze hun fouten niet oplossen.\\\\\\\\r\\\\\\\\nWinkelmanager LICHTENVOORDE weigert afspraken uit te voeren die ik met hoofdkantoor gemaakt heb.\\\\\\\\r\\\\\\\\nDus vanmorgen weer voor niks naar winkel geweest.\\\\\\\\r\\\\\\\\nWanneer krijg ik keer bos bloemen, excuus van Hans Anders en krijg ik 3 goede brillen ?

  Sterke punten
  Zeggen veel, maar doen niks

  Zwakke punten
  Lossen problemen niet op die door personeel veroorzaakt zijn, klant word dupe.

  Winkel Lichtenvoorde helpt nie

  Review over Hans Anders

  Begin december 3 brillen uitgezocht, na aantal " fouten " / miscommunicatie na 3 mnd. nog steeds geen goede brillen.
  Geld terug genomen ivm. verlopen termijn.
  Maar nog steeds willen ze hun fouten niet oplossen.
  Winkelmanager LICHTENVOORDE weigert afspraken uit te voeren die ik met hoofdkantoor gemaakt heb.
  Dus vanmorgen weer voor niks naar winkel geweest.
  Wanneer krijg ik keer bos bloemen, excuus van Hans Anders en krijg ik 3 goede brillen ?

  Sterke punten
  Zeggen veel, maar doen niks

  Zwakke punten
  Lossen problemen niet op die door personeel veroorzaakt zijn, klant word dupe.

  zeer slecht bereikbaar

  Review over Charlie Temple

  ik was altijd tevreden, nu foute bril gehad, nieuwe bestelling al langer dan week in produktie, reageren niet op mail en telefonisch ook onbereikbaar al een week

  Super

  Review over LeesbrillenKopen.com

  Snelle levering en super service. Klantvriendelijk. Aanrader!!

  Sterke punten
  klantvriendelijk

  Zwakke punten
  Geen

  Super

  Review over LeesbrillenKopen.com

  Snelle levering en super service. Aanrader!!

  Sterke punten
  Snelle levering en zeer klantvriendelijk, goede service

  Zwakke punten
  Geen

  Betrouwbaar en snel

  Review over Lensplaza

  Lensplaza is de eerste site waar ik oogproducten online heb gekocht en ik moet bekennen dat, ondanks dat ik vooraf erg huiverig was, ik meer dan tevreden ben.
  Duidelijke omschrijvingen en specificaties waardoor je je goed kunt inlezen. Snelle levering en (niet onbelangrijk) geen spam na je eerste bestelling. Je krijgt enkel een bevestiging & update wanneer het verzonden/aangekomen is.
  Het aanbod is breed en ze geven zelfs vergelijkbare keuze's als een product niet op voorraad is.

  Inmiddels bestel ik al ruim een jaar bij Lensplaza en er is nog nooit iets mis gegaan.
  Aanrader!

  Sterke punten
  Overzichtelijkheid, (lage) kosten, duidelijke beschrijvingen en genoeg aanvullende informatie, snelle levering,

  Zwakke punten
  Als iets niet op voorraad is kun je niet zien wanneer de voorraad aangevuld is.

  Hans Anders slecht

  Review over Hans Anders

  Zonet bij de vestiging Echt binnengelopen om te vragen of er zonnebrilglazen op sterkte in mijn merkzonnebril geplaatst kunnen worden? Een ervaren medewerker geeft me heel snel het antwoord: Nee dat kan niet, want de glazen zijn verlijmt in het montuur. Oeps wat een tegenvaller! Maar ik geloof het niet zo....Vervolgens ga ik naar Eyewish met dezelfde vraag. De jongeman kijkt 1 sec naar mijn bril (nadat ie eerst nog de complimenten geeft voor de mooie bril) en klikt vervolgens het glas uit het montuur. Tuurlijk gaat dat bij hun!\\r\\nIk ga weer terug naar Hans Anders om verhaal te halen (met bril waar het glas nog los van verwijderd is). Excuses krijg ik niet..het enige wat ik hoor: tja er zijn een aantal merken die wel verlijmt zijn..tja dan hadden we het eerst naar het hoofdkantoor moeten sturen..tja....pfff...\\r\\nHadden ze dat niet beter als antwoord kunnen geven? Hoe professioneel ben je als je niet kijkt, het probeert en liever NEE verkoopt?!\\r\\n Eyewish had daar 1 sec voor nodig....top!\\r\\n Tip voor Hans Anders: verwijder beter van uw site dat u ook glazen vervangt in brillen die niet van jullie zijn! Wat een farce! Ik was al jaren klant bij Hans Anders, maar ik ga nu naar Eyewish. Hun hebben verstand van zaken en zijn super klantvriendelijk in tegenstelling van Hans Anders.\\r\\n

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onpressioneel

  Brillen uitzoeken

  Review over Hans Anders

  Ben top gehopen door mevrouw Gulten😁

  Sterke punten
  Klantvriendelijk

  Zwakke punten
  N.t.p

  Mooie prijs , maar zeer slecht

  Review over EyeLove Brillen

  Leuke prijs maar daar is dan ook alles meegezegd, multifocale bril besteld alleen ze zijn het lees gedeelte vergeten.\\r\\nIk dacht dat het een kwestie van wennen was omdat mijn ogen achteruit waren gegaan en een andere sterkte kreeg maar er zit totaal geen lees gedeelte in.\\r\\nAntwoord van de klantenservice is eigenlijk dat ik pech hebt en dat ze niets kunnen doen, ze kunnen hem doormeten maar garantie is nul komma nul.\\r\\nHun maken de fout en de klant is zijn hele kwijt.\\r\\nNooit geen Eyelove meer, dan betaal ik liever wat meer voor wel een goede bril en service.

  Sterke punten
  Goedkoop

  Zwakke punten
  Slechte service en niet wat ik verkocht heb een voor betaald heb