Bij Pearle Opticiens staan aspecten als deskundigheid, betrouwbaarheid en goede service centraal. Ze zijn ook de drie belangrijkste pijlers van de dienstverlening van Pearle Opticiens. Klanten kunnen hier rekenen op professioneel advies, deskundige oogmetingen en goede zorg voor de ogen. Dit bedrijf heeft ook als enige het keurmerk van keurmerkinstituut. Het begon allemaal in 1959 toen Alfons Hamer de optiekketen Brijlmij oprichtte. Hij zag een gat in de markt. Er was namelijk een grote behoefte bij de klant aan optiekwinkels, die zich door service en productaanbod moest onderscheiden van andere winkels. Het bedrijf wist al vanaf de eerste jaren een gestaagde groei te maken. Volgens Hamer zijn service en binding de belangrijkste kenmerken van succesvol ondernemerschap. Het unieke was dat de monturen werden uitgestald in de rekken en dat de klant op die manier een eigen montuur kon uitzoeken. De veranderingen die Brilmij introduceerde gingen gepaard met grootscheepse reclamecampagnes over de unieke garantie en service van de optiekketen. In 1979 werd de Brilmij- keten overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Pearle, welke vanaf dat moment haar intrede maakte op de Europese markt. In 1990 gingen alle Brilmij winkels verder onder de naam Pearle Opticiens. Tot heden kunnen klanten terecht bij Pearl Opticiens voor kwaliteit en goede service.

P.O.S.T. Service

Klanten kunnen bij Pearle kiezen voor de 'Pearle Opticiens Stuurt Thuis' oftewel P.O.S.T service. Met deze service worden de contact lenzen elke maand thuis bij de klant bezorgd. Ook de vloeistof krijgt men elke maand in de brievenbus. Men kan zich voor deze dienst aanmelden bij een Pearle winkel in de burt of men kan op de webshop kiezen voor de maandelijkse contactlensabonnement. Klanten hebben niet alleen het voordeel, dat de contactlenzen en vloeistof elke maand gratis worden bezorgd, maandelijks wordt ook de betaling automatisch geregeld, men kan gebruik maken van de professionele klantenservice en men heeft recht op een gratis halfjaarlijkse contactlenscontrole.


Zorgvergoeding per direct declareren

Klanten die recht hebben op zorgvergoeding op hun bril of contactlenzen, kunnen hun vergoeding bij vrijwel alle verzekeraars direct declareren bij Pearle. Het bedrag wordt bij de kassa van de aankoop afgetrokken. Klanten die een aanvullende zorgvergoeding hebben met een vergoeding op een bril, hebben 1 keer per 2 of 3 jaar recht op een vergoeding voor een bril of contactlenzen. Het precieze bedrag dat men kan ontvangen hangt af van de verzekeraar en het verzekeringspakket.


Oogmetingen

Klanten kunnen bij Pearle ook terecht voor oogmetingen. Hier is men ervan verzekerd dat een volledig gediplomeerde opticien of hbo opgeleide optometrist de oogmetingen uitvoert. Pearle beschikt over gediplomeerde opticiens en contactlensspecialisten, die aangesloten zijn bij de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO).


Online bestellen

Klanten kunnen ook online een bestelling plaatsen bij Pearle. Men kan bijvoorbeeld zonnebrillen, contactlenzen en vloeistoffen online bestellen. Als het om een eenmalige bestelling van contactlenzen en zonnebrillen gaat, dan kunnen klanten online betalen middels een creditcard of via iDeal. Klanten die een maandabonnement bij Pearle afsluiten om hun lenzen maandelijks thuis te laten bezorgen, betalen de eerste maand met iDeal en daarna worden de maandelijkse leveringen via automatische incasso afgeschreven.


Contact gegevens

Voor eventuele vragen en of opmerkingen kunnen kanten op elke werkdag van 09.00u tot en met 18.00u contact opnemen met de klantenservice van Pearle via het nummer 08002745000 (optie 2) (Gratis). Daarnaast kan men ook een brief sturen naar: Pearle Opticiens Klantenservice Antwoordnummer 3004 3760 VD Soesterberg


Pearle Reviews

  • Had last gehad van mijn nieuwe bril(montuur). Ben daarmee naar Pearle Zuidplein gegaan. Heb zonder morren een nieuwe bril(montuur) mogen uitkiezen ondanks het feit dat het buiten de garantie termijn valt. Goed geholpen door de manager de heer Josef. Super happy met mijn nieuwe bril(montuur). Heel goede service!

    Sterke punten
    Snelle en goede service.

    Zwakke punten
    Geen

    Door S.Stelling op 19 oktober 2019 Reageer
  • Ik kom uit California, USA en ben in Nederland voor familiebezoek. Ik wilde naar een nieuwe bril kijken en koos voor Pearle Hoogezand, omdat de zoon van mijn nicht daar werkt. Alle medewerkers waren heel vriendelijk. Maar in het bijzonder wil ik noemen dat ik zeer professioneel werd geholpen door Marcel Idsinga, die een oogmeting heeft gedaan i.v.m. mijn glaucoma en mij uitgebreid en deskundig adviseerde.

    Sterke punten
    Marcel adviseerde mij op een rustige en plezierige manier. Ik voelde mij daar echt thuis.

    Zwakke punten
    Geen.

    Door Wendy Hemmes op 7 september 2019 Reageer
  • Nieuwe glazen gekocht in 2018; het montuur wilde ik houden omdat het buigbaar is en niet snel stuk gaat.Volgens degene die me hielp kon het nog prima dienst doen.
    Het lijkt wel of ik mijn oude bril met de oude glazen terug heb, alleen is het montuur na de 'vernieuwing' zo uitgerekt dat hij van mijn neus glijdt. Als dat wordt bijgesteld is het na een paar dagen weer mis. De glazen heebben hetzelfde model als voor de 'vernieuwing', ook al was affgesproken dat ze afgerond zouden worden. Is dus niet gebeurd. Wat erger is: ik zie NIET beter. Bovendien zat er binnen de kortste keren weer een laagjevop de glazen waarvan me steeds wordt verteld dat dat aan een berkeerde behandeling ligt - oook al maak ik ze precies volgens hun aanwijzingen schoon.
    Ik ga dus echt helemaal nooit meer naar Pearle. ik raad Pearle zonder meer af.

    Door Marijke op 18 augustus 2019 Reageer
  • na wat vervelende ervaringen met andere opticiens vandaag bij Pearle geweest voor een oogmeting en een nieuwe bril Ik had wat klachten zoals hoofdpijn en voor mijn gevoel minder scherp zien Ook was het 2 jaar geleden dat ik mijn ogen voor het laatst gecontroleerd had
    ik was wat vroeg maar werd meteen geholpen Na de oogmeting bleek dat mijn ogen nagenoeg hetzelfde zijn gebleven en dat de klachten ws ergens anders vandaan komen Duidelijk advies dat het zinloos was om een nieuwe bril aan te schaffen en afgesproken om over een halfjaar nog eens een oogmeting te doen Voor deze oogmeting werd niets in rekening gebracht Prima en eerlijke service !!

    Sterke punten
    Goede service
    eerlijk advies

    Door Mienke op 14 mei 2019 Reageer
  • Had daar. Een bril gekocht naar aanleiding brief van pearle over recht op een bril gaan ze in de verkeerde maand de bril afboeken bij de zorgverzekeraar die zij tegen ze jullie hebben te vroeg gestuurd is pas in januari geldig komen ze met de rekening bij mijn die pearle of moeder bedrijf brilmij ik zij ik ga da5 nie5 betalen is niet mijn fout en heb de bril terug gebracht naar de winkel sturen ze weer een rekening die. Idioten

    Sterke punten
    Heel slecht

    Zwakke punten
    Nog slechter

    Door Karel op 31 maart 2019 Reageer
  • Eerste keer naar pearle en geweldig geholpen. Ondanks drukte alle tijd en vakkundige meting. 2 x teruggeweest om bril te stellen, ze nemen alle moeite om je te helpen. Super service!!

    Sterke punten
    Vriendelijk, en vakkundig

    Zwakke punten
    Geen

    Door Yolanda op 14 maart 2019 Reageer
  • Ik heb al verschillende brillen gehad in mijn leven en deze van Pearle is echt de slechtste ooit! Ik heb in begin september een nieuwe bril aangekocht, voor de eerste keer bij Pearle. Bij aankoop heb ik uitstekende service gekregen, maar daar bleef het ook helaas bij… Na anderhalve maand merkte ik op dat er al krassen in de glazen zaten. En dit terwijl ik goed zorg draag voor mijn bril en hem telkens goed kuis volgens de instructies van Pearle zelf. Ik ben hiermee naar de winkel gegaan, waar ze enkel maar nog meer krassen gemaakt hebben en mij beloofden om nog contact via mail op te nemen. Ik kreeg echter geen enkele mail, dus heb ik via de site nogmaals een klacht ingediend. Pas daarna kreeg ik reactie van de winkel en het enige dat ze doen is mij nieuwe glazen proberen aan te smeren! Alsof mijn bril nog niet duur genoeg was… Ik heb hierop gereageerd en sindsdien geen enkele reactie meer gehad. Ze negeren gewoon klachten, wat een service! Ik heb bewust een duurdere bril gekozen deze keer om er hopelijk langer mee weg te kunnen. Dit zal duidelijk niet het geval zijn, want de kwaliteit van de glazen bij Pearle is echt teleurstellend! Bij deze: Pearle is geen aanrader! Schandalig en triestig welke kwaliteit er wordt aangeleverd.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Slechte kwaliteit en geen service bij klacht

    Door Evelien op 12 december 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Tevredenheidsgarantie nou vergeet het maar ik ben 8 keer terug geweest met de trein naar utrecht dus ook nog een hoop kosten.
    Ik kan absoluut niet goed zien met de bril iedere keer hebben ze zogenaamd weer een oplossing en dat moet ik dan echt proberen, als dit niet werkt dan krijg ik mijn geld terug. Nou dat zeiden ze al vanaf de derde keer.
    Na de 8 ste keer heb ik het maar opgegeven, hoop geld kwijt en bril ligt in de vuilnisbak. Nooit meer pearl

    Sterke punten
    Geen of je zou goed liegen als sterk punt moeten zien

    Zwakke punten
    Ze leveren pruts kwaliteit

    Door J.mooiman op 2 november 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • In 2016 nieuwe leesbril gekocht(verzekerd lees de kleine lettertjes)en deze verloren december.met mijn verzekering naar het filiaal in Deventer gegaan en moest tot mijn verbazing 40€ per glas bijbetalen.Deze bril ging in september 2018 kapot dus ik weer naar Pearle en daar probeerden ze mij wijs te maken dat op deze nieuwe bril de garantie van de oude bril van toepassing was.Mijn kapotte bril maar meegenomen en volgend jaar maar is bij de concurrent kijken.

    Sterke punten
    Mooi gelegen in het centrum.

    Zwakke punten
    Geen service en verder hou ik maar netjes.😡

    Door Johan op 19 september 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Wachttijden als je een afspraak gemaakt duren soms 40-50 minuten! Bizar lang, kan net zo goed geen afspraak maken..

    Sterke punten
    Leuke dingen

    Zwakke punten
    Tijd

    Door Jan op 29 mei 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Geruime tijd geleden een bril besteld van ruim 700 euro. Vandaag maar eens geïnformeerd wanneer deze gereed is. Blijkt de bril spoorloos verdwenen. Hoofdkantoor en filiaal geven elkaar de schuld; fijn om daar als klant tussen te zitten. Voorlopig nog geen oplossing in het verschiet.

    Door Rob op 7 maart 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Na deze middag eerst bij een niet nader te noemen concurrent te zijn geweest, waarde receptioniste niets anders kon dan op mijn vraag om nieuwe glazen in eigen montuur te willen, een kaartje liet zien en zei:"dan moet hij worden opgestuurd". Weggelopen en naar PEARL gegaan.
    Ben lief te woord gestaan, koffie gekregen,een oogmeting
    gedaan. En nieuwe glazen besteld en aanbetaald.
    Wat werd het een gelukkige dag met een heerlijk fijn gevoel!

    Sterke punten
    Zie boven.

    Zwakke punten
    Geen

    Door A.J.de Groot op 3 augustus 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Al een tijdje vaste klant bij de Pearle in Capelle aan Den IJssel. Meteen een oogmeting laten doen, zag meteen alles scherper.
    Glazen zitten bij de prijs inbegrepen, iets wat ik niet van iedere opticien kan zeggen. Het kan altijd nog duurder, maar standaard ontspiegelde glazen zitten er 'gratis' bij.
    Was ook laatst terug gegaan met een kapotte monteur waarvan de glazen heel waren. Ze hebben toen alles op alles gezet om dezelfde monteur weer binnen te krijgen.
    Ik zie weer prima, dank je Pearle.

    Sterke punten
    Goede service
    Aardige mensen
    Prima prijzen
    Goede bril voor weinig.

    Zwakke punten
    Nog niet gevonden.

    Door Vanessa op 3 maart 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Voor mijn eerste bril hier een meting laten doen. Goed geholpen en erg ontspannen sfeer. Expres de meting van de oogarts niet verteld en hun meting kwam vrijwel overeen met de oogarts. Goede en uitgebreide uitleg. De opticien dacht dat ik eerst nog even bedenktijd wilde maar tot zijn verbazing besloot ik meteen een bril uit te zoeken. Katie Je krijgt een 2e bril uit een goedkopere klasse gratis. Het hangt van de prijs van de duurste bril af uit welke goedkopere klasse je kan kiezen. Heb een bril uitgekozen voor veraf zien en een leesbril uit de goedkopere klasse. Ze hadden mij ook een dure varifocus bril aan kunnen raden maar de opticien vond 2 brillen een goede keuze.

    Sterke punten
    Goede uitleg. Dringen na de oogmeting niet aan dat je meteen een bril uit moet zoeken, juist het tegendeel. Geven je alle tijd om het even te overdenken. Nemen alle tijd voor oogmeting en uitkiezen bril.

    Zwakke punten
    Nog niet ontdekt.

    Door w.i.s. op 31 oktober 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb twee x een bril gekocht in Capelle a/d IJssel en ben geholpen door de hr, Bonckhorst,omdat dat zo goed was bevallen ging ik in mijn woonplaats Den-Helder ook naar Pearle op 14-11-2013
    Daar werd ik geholpen oa door mevr.C.Ory-ten Best.
    omdat mijn ogen verbeterd waren werden er andere glazen aangemeten daar bij werd niet verteld dat ik dan de nog bestaande bril niet meer kon gebruiken.
    Na een klacht van mij hebben ze toen gratis de glazen vervangen naar de oude sterkte van de bril die ik nog gebruikte.
    Ik zocht een montuur uit voor de nieuwe bril maar omdat dat nogal een groot montuur was hebben ze dunnere glazen laten maken zonder mij daar van op de hoogte te stellen.De glazen zijn normaal 57 euro per stuk en nu moest ik 87 euro per stuk betalen,dus 60 euro duurder.Door informatie bij een andere opticien kwam ik hier eergisteren achter.Toen ik verhaal ging halen bij Pearle toen zei mevr.Ory-ten Best"U zocht een groot montuur uit en als we dan de normale glazen er in plaatsen dan wordt de bril te zwaar".
    Waarom vertellen ze mij dat niet bij het uitzoeken van een montuur,we hebben het over een leesbril dus wat maakt het dan uit dat daar dikkere glazen in zitten.
    Als ik een auto uit ga zoeken dan begrijp ik dat die verkoper er duurdere wieldoppen er bij wilt leveren.
    Maar een opticien is er net zo als er een dokter is,om je beter te maken en niet om meer winst te maken.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Geen goede voorlichting in het belang van de klant

    Door Adriana op 30 september 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb twee leesbrillen gekocht bij Pearl. De glazen zitten vast met plasticbandjes, waardoor de glazen er doorlopend uitvallen. Erg vervelend. Ik kan bijna elke week weer terug om deze er weer in te laten zetten. Zelfs bij brilletje van de Hema heb ik dit probleem niet. Erg waardeloos. Geen bril dus meer van Pearl.

    Sterke punten
    De Pearl winkel blijft de glazen er elke weer in te zetten.

    Zwakke punten
    Glazen zitten niet vast

    Door Hans van Br. op 23 mei 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Pearle

Schrijf je eigen review