Reviews van deze auteur

Gehoortest door leerling

Review over Specsavers

Ook deze zomer weer 'recht' ( na 5 jaar)op nieuwe hoortoestellen.
Vorige hoortoestellen werken nog wel, maar via de bijbehorende app kan ik geen verschil merken bij instelling voor lawaai-omgeving of 'universeel'. Gehoortest gebeurde door een leerling. Op zeker moment keek ze met een instrumentje in mijn oren en meende aan 2 kant iets raars te zien. Ze haalde er de mij van gezicht bekende audicien bij, die ook keek en sprak van een vliesje te zien, wat geen kwaad kon.
Bij het maken v d afspraak voor de test had ik een gigantische vragenlijst toegestuurd gekregen. Was om (thuis) uit te printen en in te vullen vooraf aan de fysieke hoortest. Onderaan die vragenlijst stond dat die in te sturen was naar een mail-adres wat je audicien je gegeven had.Ik had de afspraak voor de hoortest online gemaakt. Dus Specsavers Venlo gebeld met de vraag waar ik die ingevulde vragenlijst heen moest sturen.Sprak vermoedelijk mett een callcenter-mevrouw, want ik had een doorschakeling gehoord. Aardig mens hoor, maar wat ze zou doorgeven gebeurde niet. Ik ontving geen appje of sms met het gewenste e-mail adres. Pas tegen 18.00u belde de audicien die begon me te herinneren aan het meenemen van de ingevulde vragenlijst of eerder dan de afspraaktijd te komen om die vragenlijst ter plekke in te vullen vooraf aan de hoortest.Dus was er niks doorgegeven van mijn telefoontje s morgens! Ik verkreeg nu wel direct het mail-adres waar de vragenlijst heen moest.
Na de fysieke hoortest kreeg ik 2 modellen hoortoestellen voor m'n neus, vertelde ze me de categorie waarin ik viel en kreeg ik een berekening + offerte te zien. Heb wat zitten bakkeleien over de prijs, want ik had bij mijn verzekering goed bekeken op welke aanvullende vergoeding ik recht had. Het bleek, volgens leerling-audicien , dat ik bij toestellen met oplader de oplader zelf moest betalen. En dat terwijl mijn 'potje' van de verzekeringsvergoeding daar nog ruimte genoeg voor had. Vandaar dat robbertje stoeien over de prijs.
Er werd mij ook gevraagd of ik de algemene voorwaarden op papier wou hebben en dat ik dat jazeker wel wilde, werd vreemd gevonden.
Ik had de offerte ondertekend, een offerte is niet bindend, ze vonden het kennelijk jammer dat ik dat wist.
Thuis nog eens alles bekeken, andere bedrijven vergeleken en heb besloten hier dan toch geen hoortoestellen te kopen. Want men werkt niet uitsluitend met gediplomeerde audiciens. Dus staan er leugens op de website.
Daarnaast is me gebleken dat dit gedoe met die vragenlijst vele malen makkelijker gaat bij een andere audicien. Daar klik je onderaan de ingevulde vragenlijst op een link-knop en dan worden je antwoorden automatisch verstuurd. Bij Specsavers maakten ze me wijs, dat het nog zo'n nieuw systeem was en het daardoor niet gladjes verliep.

Sterke punten
Leugens op website en mondeling over gediplomeerd personeel en mailsysteem. Erg goed in leugens!

Zou beter moeten

Review over Specsavers

Met de actie 2e bril gratis en weer toe aan een bril met (gedeeltelijke)vergoeding van zorgverzekering toog ik naar Specsavers Venlo. De 'voor' oogmeting gebeurde door een beginneling, die me in een zeer ongemakkelijke houding voor een apparaat plaatste wat plotseling superfel rood licht in m'n ogen scheen. Dus gemopperd dat ze me wel had kunnen waarschuwen en meteen dit getest beëindigd. Daarna door andere ervaren medewerkster met oude systeem van glaasjes verwisselen verder getest.
Ik wilde ook een zonnebril op sterkte, met polariserende glazen. Ja hoor, dat kon. Al met al 2 brillen voor ruim 400,- Helaas merkte ik pas na enige keren gebruik dat mijn polariserende glazen niet veel schittering wegnemen. Bij afhalen in de winkel kon ik dat niet testen, want het was op dat moment geen zonnig weer.
Ook op het bonnetje staat behalve een nauwelijks te volgen reeks getallen, ook korting , twee maal een montuur en onder het kopje 'verzekering' het bedrag van mijn aanbetaling. Verwarrende rekening dus. Verder geen uitleg gekregen over de verzorging/schoonmaken van dit keer kunststof monturen.
Ook totaal onduidelijk of de bril vergoeding van de verzekering is meegerekend. Ik ga deze rekening maar gewoon declareren, dan merk ik wel hoe het nou precies zit.
Deze polariserende glazen in de zonnebril werken stukken minder goed dan die in m'n gewone polaroid zonnebril van destijds 17,- euro.
De andere bril met multifocale glazen doet wel wat nodig is. Over de monturen heb ik ( nog) niks te klagen na 6 weken gebruik.

Sterke punten
Verlokkende reclames

Zwakke punten
Lang niet zeker dat je werkelijk door een gediplomeerde medewerker wordt getest, dus ook misleidende reclame ( op websites)

reacties: