Reviews van deze auteur

verschil service-gerichtheid tussen filialen en personeelsleden

Review over Hans Anders

op vrijdag afgebroken neussteun, op zaterdag naar HA Arnhem Kronenburg, met veel geweld werd in eerste instantie gepoogd een nieuw steuntje te plaatsen, 2e medewerker was gelukkig wel op de hoogte van de juiste wijze van plaatsing van een steuntje bij een RayBan bril, naar huis gegaan, 's middags opnieuw terug voor noodzakelijk nastellen, op maandag bij eerste gebruik brak de hele steun af. (vermoedelijk metaal-moeheid)

Contact gezocht met betrokken winkel voor nieuw montuur, dame in kwestie zou op zoek gaan naar betrokken armatuur en eventueel andere winkels afbellen en mij terugbellen, helaas helemaal niks mogen vernemen.

Zelf 's middags maar contact opgenomen met HA Huissen, keurig te woord gestaan door eneJeroen met de belofte dat hij e.e.a. zou uitzoeken en me zou terugbellen, dit heeft hij ook conform toezeging gedaan.

Montuur was gelukkig op voorraad en werd gereserveerd, glazen zijn keurig overgezet door Esther en Jeroen, nieuwe bril werd in alle rust goed afgesteld en schade bleek ook nog eens onder de garantie te vallen.

Mijn complimenten voor deze 2 medewerkers van HA Huissen, deze review is volledig op hun conto.

Sterke punten
telefonische bereikbaarheid, klantvriendelijkheid, nakomen van afspraken, oplossen van een probleem

Zwakke punten
geen !!

reacties: